CAROLINE D'HAESE

Caroline D’Haese studeerde hedendaagse dans en choreografie aan de London Contemporary Dance School (UK),The California Institute of the Arts(USA) en het Hoger Instituut voor Dansin Lier. 

Deze intense danstechnische opleidingen trokken haar aan omdat ze haar eigen choreografische ideëen vorm zou kunnen geven. De ruimtelijke en fysieke uitdagingen waarvoor haar dansverbeelding haar plaatste, was de aanzet om zichzelf ook als danser sterk te gaan onderleggen. Na verscheidene jaren internationale danstraining stond ze aanvankelijk als nieuweling op de Belgische kust van het danslandschap. Een landschap dat haar tot op de dag van vandaag prikkelt en steeds terugtrekt naar België.

 

Sindsdien is ze hier voornamelijk actief als danseres,maker en docente improvisatie en compositie en dit laatste sinds 2005 aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Sinds 2016 maakt ze ook deel uit van het onderzoeksteam aan het KCA.

 

Vanaf 2004 maakt ze eigen werk (Bachianas, Elexir) alsook creaties in samenwerking met andere artiesten (Magdala, Even,), andere disciplines (regisseurs en acteurs Yves De Pauw, Simon De Vos, componisten Ed Bennett, Maarten Van Ingelgem en Seraphine Stragier, lichtontwerper Glen Dhaenens…), voor diverse doelgroepen (professionelen, mensen uit de kansarmoede, kinderen, studenten dans, jeugddelinquenten,…) in/voor uiteenlopende kunsthuizen (fABULEUS, De Munt, Les Brigitinnes, wp Zimmer, Netwerk Aalst, Platform K, DNO…).

Sinds 2013 is Caroline D’Haese een performer bij Reckless Sleepers Cie (Mole Wetherell/Leen Dewilde). Ze traint wanneer mogelijk zelf bij artiesten als Steve Paxton, Jerome Bel, Julyen Hamilton, Chrisa Parkinson. In 2018 startte ze met de Iyengar Yoga Teacher Training.

 

Haar caleidoscopische parcours verweeft zich rond 1 gemeenschappelijke deler: Improvisatie. Als doel. Als vorm. Als onderzoeksmethode. Als training. Als pedagogische werkvorm. 

In een tijdperk waar onze zintuigen bijna mentale organen geworden zijn en het verfijnd gebruik van de (lichaams)taal alsmaar minder geoefend en gelezen wordt,wil ze het tegen een verarming van de zintuiglijkheid opnemen.

Expertise:

 

dans, choreografie

& improvisatie

dance, choreography

& improvisation

  • CORPoREAL op facebook