MAARTEN DE SPLENTER

Maarten De Splenter (1984) studeerde ‘Klassieke Saxofoon’ aan de conservatoria van Brussel & Gent en ‘Compositie Jazz-Lichte Muziek’ aan het Conservatorium van Tilburg. Hij won op jonge leeftijd diverse prijzen op solistenwedstrijden waaronder de prestigieuze Axion Classics prijs op altsaxofoon in 2002. Gedurende zijn compositiestudies schreef hij een uitgebreide thesis over compositorische systemen in de musical ‘Wicked’, waarvoor hij de kans kreeg om de Amerikaanse Oscar & Grammy Award-winnaar Stephen Schwartz te ontmoeten.

Maarten componeert voor diverse genres variërend van orkest- en kamermuziek tot folk en pop rock. Hij componeert ook voor muziektheater en musical waarvoor hij samenwerkte met Tony Award genomineerde schrijver/regisseur/vertaler Koen van Dijk. Als uitvoerder was Maarten De Splenter actief als saxofonist, pianist en zanger in diverse orkesten, pop rock- en folkbands. Zijn klassieke composities worden in binnen- en buitenland uitgevoerd. 

Daarnaast doceert Maarten De Splenter compositie, songwriting, kleinkunst, muziektheorie en saxofoon aan de muziekacademies van Borgerhout en Boom. In deze academies werkt(e) hij mee aan de ontwikkeling en uitvoering van de artistiek-pedagogische visie en in academie Borgerhout coördineert hij de creatie-opleidingen. De Splenter heeft een specifieke pedagogische interesse in compositiemethodieken voor het DKO.

Maarten is onderzoeker in CORPoREAL

www.maartendesplenter.com

Maarten De Splenter.jpeg

Onderzoeker

Expertise:

 

music & music educatie

music & music education

  • CORPoREAL op facebook