top of page

HARD TIMES GOOD TIMES

2023-2024
Hard Times Good Times.png

HARD TIMES GOOD TIMES - on discomfort, sublimation and movement

Eenjarig onderzoeksproject

Promotors: Annouk Van Moorsel & Annelies Van Assche

Foto: Giorgos Athanasiou

Het performatieve project 'HARD TIMES GOOD TIMES - ongemak, sublimatie en beweging' draait rond een intrigerende onderzoeksvraag: hoe kan ik ongemak en onbehagen uit het dagelijks leven omzetten in artistieke creatie? Gebaseerd op improvisatie, instant compositie en een brede verzameling van persoonlijke (doch politieke) teksten en archieven, streeft Sophia Danae Vorvila naar de creatie van een raster van ervaringen en het in kaart brengen van narratieven en bekentenissen, harde verhalen, kwetsbaarheid en tederheid.

 

Tegelijkertijd wil ze een choreografisch vocabularium verwoorden dat voor zichzelf spreekt en verhalen aan de oppervlakte brengt die taal te boven gaan, op de grens van plezier en ergernis, en die de dubbelzinnigheid en contrasten van ons dagelijks leven blootleggen.

 

Het is haar bedoeling om een portaal te creëren waar deze persoonlijke verhalen en lichaamsherinneringen gehoord en gezien kunnen worden als drijvende kracht van het (bewegende) lichaam.

Tijdens dit eenjarige onderzoeksproject zal Sophia Danae Vorvila haar methodes en choreografische synthese-instrumenten communiceren en delen met collega-performers, muzikanten, beeldend kunstenaars en videomakers. Op basis van haar eerdere bevindingen en onderzoek zal ze hen ook uitnodigen om hun eigen solo’s binnen een beperkt tijdsbestek van 16u repetitie te creëren en hun eigen identiteit en ervaringsfragmenten uit te dragen en te delen met een publiek.  

Sofia Danae Vorvila

onderzoeker

Sofia Danae Vorvila.png

Sofia Danae Vorvila woont en werkt in Athene en Brussel. Ze is afgestudeerd aan Aktina Hogere Professionele Dansschool (2015), aan Panteion Universiteit voor Sociale en Politieke Wetenschappen, departement Psychologie (2016) en heeft het postgraduaat onderzoeks- en choreografieprogramma van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in 2021 met onderscheiding afgerond.

Als performer heeft ze samengewerkt met verschillende collectieven en choreografen met stevige wortels in theater,hedendaagse dans, improvisatie en performance, zoals Romeo Castellucci, Hildegard De Vuyst, Jenny Argyriou, beeldend kunstenaar Jannis Varelas, the Little Things Orchestra en Simon Van Schuylenbergh (Ne Mosquito Pas).

Momenteel ontwikkelt ze haar eigen choreografisch en collectief werk dat schommelt tussen ongemak, onbehagen en plezier, het verzamelen vanfragmenten van het geheugen, microgeschiedenissen en het documenteren van het dagelijks leven via beweging en tekst.

bottom of page