NIEUWS

Deze boekpresentatie zal mee deel uitmaken van de Summer School: Mantle of the Expert #4 (https://desingel.be/nl/programma/kunstcampus/mantle-of-the-expert-4?id=a0J0N00002trq5lUAA)

Samen vormen ze het onderzoeksseminarie van Bob zijn doctoraatsproject MoE 2.0 - Mantle of the Expert: van verbeeldend onderzoek tot artistiek product in kunsteducatie. De inschrijvingen voor de boekpresentatie (max. 50 deelnemers) starten vanaf 1 juli via deSingel.

De eerste 20 deelnemers krijgen een gratis exemplaar aangeboden.

SYMPOSIUM: DIFFERING BODYMINDS - CHOREOGRAPHING NEW PATHWAYS

April 22, 2020

Sprekers: Prof. Jane Gallop (Universiteit van Wisconsin-Milwaukee), Prof. Carrie Sandahl (Universiteit van Illinois in Chicago), Sonja Jokiniemi (performance-artiest), Prof. Robert McRuer (George Washington University).

 

Op 23 april 2020 organiseren het Centre for Cultural Studies (KU Leuven) en het STUKhuis voor Dans, Beeld & Geluid hun vijfde jaarlijkse symposium over choreografische vraagstukken. Het thema van dit jaar is: Differing Bodyminds: Choreographing New Pathways. Het evenement brengt sprekers uit verschillende theoretische domeinen samen met danswetenschappers, praktijkmensen en een geïnteresseerd publiek om na te denken over kwesties die zich op de grens tussen dans en maatschappij situeren.

CORPoREAL heeft een nieuwe onderzoeksgroepcoördinator!

February 02, 2020

Karin De Fleyt is onze nieuwe onderzoeksgroepcoördinator. Welkom, Karin!

CoDA - Cultures of Dance

January 01, 2020

CORPoREAL wordt partner van een nieuw internationaal netwerk van dansonderzoek!

 

Conferentie: Body and Corporeality in 20th and 21st century music (Austria)

November 04, 2020

Proposals for individual papers, lecture recitals, panels or posters should be submitted by 8 March 2020 to musicandbody2020@kug.ac.at.

Word jij onze onderzoeksgroepcoördinator?

January 07, 2020

Als coördinator van de onderzoeksgroep CORPoREAL neem je de dagdagelijkse werking van de onderzoeksgroep waar. Je vervult een ondersteunende rol naar de voorzitter, de ondervoorzitters en de andere onderzoeksmedewerkers toe en speelt een actieve rol in het verwerven van onderzoeksfinanciering. 

The Experts in the Picture

September 27, 2019

Kunstfotografe Barbara Vandendriessche maakte portretten van 'De Experten', de jonge deelnemers van de eerste non-scripted theaterperformance die Bob Selderslaghs creëerde in het kader van zijn doctoraatsproject MoE 2.0. In 'The Experts in the Picture' geven Barbara en Bob aan de hand van foto's en citaten een inkijk in de 'ernst van het spel': een kleine fototentoonstelling die je vanaf 28 september gratis kunt gaan bekijken in de inkomhal van de Witte Zaal van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Proficiat aan onze nieuwe doctorandi!

June 16, 2019

Het Koninklijk Conservatorium geeft aan twee van onze CORPoREAL-kunstenaars/-onderzoekers de toelating om aan een doctoraat te beginnen. Luc Nijs is filosoof, musicoloog en muzikant en hij onderzoekt met ‘KIMUPE – KineMusical Performance – An artistic journey into creative multimodal improvisation’ of beweging een basis kan worden voor het ontwikkelen van creatieve improvisatievaardigheden en een eigen muzikale taal. Hij ontvangt voor dit onderzoek een doctoraatsbeurs. Daarnaast start klarinettist, componist en psycholoog Jo Stijnen het doctoraatsproject ‘Authentieke creativiteit als katalysator voor het ontwikkelen van een krachtige artistieke leeromgeving’. We wensen hen allebei veel succes!

De doctoraten in de Kunsten worden georganiseerd in samenwerking met ARIA, het Antwerp Research Institute for the Arts. 

Klaar voor actie: onze nieuwe onderzoeksprojecten!

December 31, 2018

CORPoREAL ondersteunt vier nieuwe onderzoeksprojecten die vanaf 01/01/2019 van start gaan: proficiat aan Lies Colman, Neal Leemput, Tuur Marinus en Magda Thielemans! 

INORI - open lecture/workshop

December 19, 2018

CORPoREAL researcher Winnie Huang invites you to learn, understand, feel and workshop Karlheinz Stockhausen's incredible musical-gestural work INORI.

 

Informative lecture with public physical participation to embody and feel from the gestural artist’s perspective, with performative demonstrations of excerpts of INORI and Lecture on HU.  

Open to public and all researchers, students and staff of music, composition and dance. 

In co-operation with CORPoREAL and Performance Practice in Perspective.

Gele Zaal - Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Desguinlei 25, 2018 Antwerpen)

20/12/2018 van 14u tot 17u

contributions METHOD/ART seminar

November 06, 2018

The ARIA seminar METHOD/ART invites researchers/ doctoral students/ tentative doctoral candidates of different artistic disciplines to meet and to share ideas on research methods. It focuses on the skills of formulating methodology for practice-based and multi-disciplinary research. Join the seminar and submit your proposal.

Boekvoorstelling Mantle of the Expert

October 18, 2018

Onderzoeksgroep CORPoREAL nodigt u van harte uit op de boekvoorstelling van 'Mantle of the Expert, een handleiding voor beginners: drama als leermiddel in het lager onderwijs' van Bob Selderslaghs & Tim Taylor.

18u30 - Gele Zaal, Koninklijk Conservatorium Antwerpen 2018, Desguinlei 25 

ARTICULATE Research Days

October 25, 2018

CORPoREAL neemt deel aan het jaarlijks festival voor onderzoek en kunst. Onderzoekers in de kunsten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen gaan met hun werk en work in progress in dialoog met het brede publiek. 

New research projects

September 30, 2018

De Raad van de Schools of Arts Koninklijke Academie voor Schone Kunsten - Koninklijk Conservatorium Antwerpen lanceerde een oproep tot het indienen van onderzoeksaanvragen voor projecten met als startdatum 1 januari 2019. De deadline voor indiening was 1 oktober 2018. CORPoREAL ondersteunt enkele nieuwe onderzoeksideeën die werden ingediend. We wachten in spanning het verdict van de leescommissie en de Raad af... 

De nieuwe doctoraten zijn bekend!

May 31, 2018

CORPoREAL heeft twee nieuwe doctorandi in haar onderzoeksteam: proficiat aan Winnie Huang en Bob Selderslaghs! Beide ontvangen een 4-jarig mandaat om te doctoreren aan het Koninklijk Conservatorium vanaf 1 september 2018. 

Nog meer goed nieuws: ART4DEM!

August 31, 2018

CORPoREAL-onderzoeker Bob Selderslaghs maakt deel uit van het ART4DEM-team, een multidisciplinair wetenschappelijk onderzoeksproject dat artistieke werkvormen exploreert om aan burgerschapseducatie te doen op school. ART4DEM is een samenwerking tussen verschillende opleidingen en departementen binnen de AP Hogeschool Antwerpen. We wensen hen veel succes en bieden hen graag ondersteuning waar mogelijk!

Please reload

RECENTE 

EVENEMENTEN

check onze Facebookpagina
  • CORPoREAL op facebook