top of page

DANCE
(ch)
ARTS

2016-2022
project_Natalie.png

DANCE(ch)ARTS. EEN HEDENDAAGS KADER VOOR DANSONDERWIJS

Langlopend onderzoeksproject

Promotor: CORPoREAL

In de afgelopen jaren zijn zowel onze maatschappij als het veld van de hedendaagse dans zodanig veranderd dat dansdocenten de traditionele onderwijsmethodologieën kritisch moeten heroverwegen. Communicatie, attitudes, verwachtingen en persoonlijke ambities zijn allemaal geëvolueerd en er is een noodzaak om een waaier van persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen die de diversiteit in onze maatschappij ondersteunt, alsook dansspecifieke vaardigheden.

 

DANCE(ch)ARTS is het resultaat van jarenlang onderzoek van Natalie Gordon en resulteerde in een praktische gids voor alle dansdocenten, voor alle leeftijden, vaardigheden en niveaus. Dit handboek biedt een raamwerk voor danseducatie gericht op het opleiden van de dansstudenten van vandaag. De ideeën zijn overdraagbaar over de vele disciplines en stijlen die dans omhelst.

 

DANCE(ch)ARTS is zowel in het Nederlands als in het Engels verschenen.

Natalie Gordon

onderzoeker

Natalie Gordon.png

Natalie Gordon is artistiek coördinator van de bachelor en educatieve master Dans aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze specialiseerde zich in labanotation aan het  Labanotation Institute aan de University of Surrey en werd Certified Laban/Bartenieff Movement Analyst via het Integrated Movement Studies-programma aan de University of Utah in de Verenigde Staten. Natalie is co-artistiek leider van Retina Dance Company en heeft eerder gewerkt voor Random Dance/Wayne McGregor. Als onderzoekster bestudeert ze lesmethodes en de rol en ontwikkeling van vocabulaire binnen het hedendaagse dansonderwijs.

bottom of page